MALZEMELER:
500 gram tavuk göğsü (kemiksiz)
1 büyük soğan
2 büyük domates
1 büyük yeşil biber
1 büyük kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
1 limonun suyu
Bir tutam maydanoz
YAPILIŞI:
Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayın ve küp küp doğrayın.
Soğanı ve biberleri de küp küp doğrayın. Domatesleri de iri iri doğrayın.
Fırınınızı 200 dereceye ısıtın.
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğradığınız tavukları tavaya ekleyin. Tavuğunuzun suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Ardından doğradığınız soğanı ve sarımsakları ekleyin, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Sonrasında doğradığınız biberleri de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Baharatları da ekleyerek karıştırın (tuz, karabiber, pul biber, kekik).
Tüm malzemeler bir araya gelince, ocaktan alın ve fırın kabına aktarın.
Üzerine doğradığınız domatesleri yerleştirin.
Fırın kabının üzerini folyo ile kapatın ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp, üzerine limon suyu sıkın ve doğradığınız maydanozları serpip servis yapabilirsiniz.