Fırında tavuk sote tarifi

Fırında tavuk sote tarifi

Tavuk tarifleri arasında özel bir yere sahip olan fırında tavuk sote, akşam yemeği sofralarınızı şenlendirecek lezzetli bir tercih.

MALZEMELER:

500 gram tavuk göğsü (kemiksiz)

1 büyük soğan

2 büyük domates

1 büyük yeşil biber

1 büyük kırmızı biber

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kekik

1 limonun suyu

Bir tutam maydanoz

YAPILIŞI:

Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayın ve küp küp doğrayın.

Soğanı ve biberleri de küp küp doğrayın. Domatesleri de iri iri doğrayın.

Fırınınızı 200 dereceye ısıtın.

Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğradığınız tavukları tavaya ekleyin. Tavuğunuzun suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Ardından doğradığınız soğanı ve sarımsakları ekleyin, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.

Sonrasında doğradığınız biberleri de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

Baharatları da ekleyerek karıştırın (tuz, karabiber, pul biber, kekik).

Tüm malzemeler bir araya gelince, ocaktan alın ve fırın kabına aktarın.

Üzerine doğradığınız domatesleri yerleştirin.

Fırın kabının üzerini folyo ile kapatın ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Fırından çıkarıp, üzerine limon suyu sıkın ve doğradığınız maydanozları serpip servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.