Ustasından nefis Karnıyarık Tarifi

Ustasından nefis Karnıyarık Tarifi

Tadı damağınızda yer edecek, lezzetini unutamayacağınız Karnıyarık Tarifi.

Karnıyarık Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma (dana ya da kuzu tercih edebilirsiniz)
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Yapılışı:

  • Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve yıkayın. Uzunlamasına kesmeden, her birini ortadan ikiye bölün.
  • Patlıcanların iç kısımlarını bıçakla hafifçe çizin, tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Bu süre sonunda patlıcanların acısının çıkması için suyunu sıkarak çıkarın ve kurulayın.
  • Bir tavada ya da kızgın yağda patlıcanları hafifçe kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın ve kenara koyun.
  • Kıymayı bir tavaya alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. İnce doğranmış soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Soğanlar pembeleşmeye başladığında doğranmış yeşil biberleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  • Küp doğranmış domatesleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın.
  • Domatesler suyunu çekip kıvam alana kadar pişirin. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocaktan alın.
  • Patlıcanların iç kısımlarına hazırladığınız harçtan bolca doldurun.
  • Patlıcanların üstüne birer dilim domates yerleştirin. Biraz tuz serpiştirin ve 1 yemek kaşığı domates salçasını üzerlerine paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patlıcanlar yumuşayıp kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 30-40 dakika)
  • Karnıyarık sıcak servis yapılabilir. Yanında pilav veya cacık ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.