Ustasından dereotlu poğaça tarifi

Ustasından dereotlu poğaça tarifi

Tadı damağınızda yer edecek. Çayınızın yanına en güzel eşlikçilerden olacak nefis dereotlu poğaça tarifi.

Malzemeler:

Hamur için:

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4-4.5 su bardağı un
  • İç harcı için:
  • 1 demet dereotu
  • 150 gram beyaz peynir veya lor peyniri

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Çörek otu veya susam

Yapılışı:

  • Dereotunu iyice yıkayıp ince ince kıyın. Beyaz peyniri de ufalayın veya rendeleyin.
  • Büyük bir yoğurma kabına sütü, sıvı yağı, yumurta akını, mayayı, şekeri ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
  • Hamuru örtün ve yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Hamurunuz mayalandıkça kabaracaktır.
  • Mayalanan hamuru unlanmış bir tezgahta merdane yardımıyla açın. Yaklaşık yarım cm kalınlığında bir dikdörtgen şekli oluşturun.
  • Üzerine kıyılmış dereotunu ve ufalanmış beyaz peyniri serpiştirin. Dikdörtgenin uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu bir bıçak yardımıyla 2-3 cm kalınlığında dilimlere kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 25-30 dakika sürebilir, fırından fırına değişebilir. Pişme süresini kontrol ederek fırından alın.
  • Fırından çıkan sıcak dereotlu poğaçalarınızı ılınınca servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
  • Not: Tarifteki ölçülerden ve aşamalardan farklılık gösterebileceğini unutmayın, özellikle un miktarı yoğurma sırasında ayarlanabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.