- 3 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet limonun rendesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1-2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri güzelce çırpın. Şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
- Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Limonun rendesini ve limon suyunu ekleyin, tekrar karıştırın.
- Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Ardından bu karışımı diğer karışıma yavaşça ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Unun topaklanmaması için pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız kek hamurunu yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, kek kabarıp üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Kek fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakın. Ilınınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.
- Kekin üzerine pudra şekerini ve limon suyunu karıştırarak dökün. Bu karışımı kekin her yerine eşit şekilde yayın.
İlgili Haberler