İrmik tatlısı özel günlerde, arkadaş buluşmalarında pratikliği ve her evde bulunan malzemelerle yapılabilmesi sebebiyle tercih edilen el lezzetli tatlılardan bir tanesidir. İrmik tatlısını ustaların tarifiyle yapmak istiyorsanız mutlaka bu yöntemi deneyin.
TÜRK MUTFAĞINDA ÖNEMLİ BİR YERİ VAR
Türk kültüründe misafir ağırlamanın yeri bir başkadır. en lezzetli yemekler ve tatlılar misafirin damak zevkine uygun olacak bir şekilde hazırlanır. Ancak eğer kalabalık bir sofra kuracaksanız yapacağınız yemeklerin veya tatlıların hem pratik hem de ekonomik olması mutfak bütçesi için önemlidir.
USTA AŞÇILARIN SIRRI
Yıllardır Türk mutfağının en sevilen tatlıları arasına giren irmik tatlı tatlısı daha mükemmel yapmanın bir püf noktası var. Usta aşçıların mutfak sırrını paylaşıyoruz;
İrmik tatlısı yapmak için gerekli malzemeler şöyle; 500 gr. İrmik
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
Hindistan cevizi
Tatlının malzemelerini veya yapılışını bir değişiklik yok ancak püf noktası irmik tatlısını kavururken dikkatli olmakta irmik hafifçe kavrulmuş veya hafif altın rengi olana kadar kavrulmuş olan bir irmik tatlısının tadına doyum olmuyor tatlıya şerbetini dökmeden önce irmik karışımının tamamiyle soğumasını beklemekte önem arz ediyor. Öte yandan 1 paket vanilin eklemek tatlıyı farklı bir boyuta taşıyacak bir aroma katıyor.