Hamur İçin:
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 1 adet yumurta
- Bir tutam tuz
İç Harcı İçin:
- 250 gr kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tereyağı
- Pul biber
- Nane
Mantı Tarifi:
- İlk olarak hamur için unu derin bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın ve içine yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyin.
- Yavaş yavaş karıştırarak yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz biraz sert olursa, üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla açın. Yaklaşık 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde açın.
- Açılan hamuru küçük kareler halinde kesin. Her karenin içine birer tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyun.
- Karelerin uçlarını ortada birleştirerek üçgen mantı şekli verin. Uçları iyice bastırarak kapatın.
- Bir tencerede suyu kaynatın ve içine tuz ekleyin. Mantıları kaynayan suya atın ve pişmeye bırakın. Mantılar suyun üstüne çıktığında bir süzgeç yardımıyla alın.
- Mantılar pişerken, bir tavada tereyağını eritin. İnce doğranmış sarımsakları ekleyerek kavurun.
- Yoğurdu bir kaseye alın ve üzerine rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırın.
- Servis tabağına haşlanmış mantıları alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
- Son olarak tereyağlı sarımsağı üzerine gezdirin. Pul biber ve nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.
İlgili Haberler