Kuru fasülye yıllardan beri Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak biliniyor. Özellikle pirinç pilavı ile muhteşem bir Eşlikçi kabul edilen bu yemeyi yapmanın da bazı incelikleri var. Usta aşçılar yaptıkları küçük dokunuşlarla kuru fasulyenin lezzetinde devasa farklılıklar yaratabiliyor. Üstelik kuru fasulyenin sağlık açısından faydaları da saymakla bitmiyor. İşte kuru fasulyeyi daha lezzetli yapan tarifini sırrı,,,,
KURU FASULYE TARİFİ
İki su bardağı kuru fasülye
Büyük doğranmış soğan
İki yemek kaşığı domates salçası
İki yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatmanız gerektiğini biliyorsunuz. Islattığınız kuru fasulyeleri süzün ve tencereye alın. Bir başka tencerede sıvı yağ kızdırın ve doğranmış soganlari pembeleş inceye kadar bu tencerenin içerisinde kavurun soğanların üzerine domates salçası ve biber salçasını birazcık karıştırarak ekleyin bu noktada sarımsakları da ezerek tencerenin içine katmanız gerekiyor Pan kuru fasülyeleri süzün ve tencereye ekleyin üzerine bir miktar su ekleyin Ardından tam bu noktada işin püf noktası bir adet küp şeker eklemek, eklediğiniz küp şeker kuru fasülyelerinizin tadının daha aromatik ve daha lezzetli olmasını sağlayacak