Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde hızlı tren hatlarının yaygınlaştırılması amacıyla devam ettiklerini belirtti. YHT hizmetlerinin Türkiye'nin nüfusunun yüzde 35'ine ulaştığını ve bu hatların 11 şehre doğrudan, 9 şehre ise bölgesel ve otobüs bağlantılarıyla hizmet verdiğini vurguladı.
Ankara-Sivas YHT Hattı'nda, Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 durak bulunduğunu ifade eden Uraloğlu, Sorgun ve Akdağmadeni YHT garlarının tamamlanarak hizmete hazır hale getirildiğini dile getirdi.
Sorgun YHT Garı'nın 240 bin yolcu kapasiteli olacağını ve 980 metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Uraloğlu, garın içinde 1045 araç kapasiteli bir otopark, 1 alt geçit, 2 peron ve bekleme salonu gibi birçok sosyal donatının bulunacağını aktardı.
Akdağmadeni YHT Garı'nın ise 135 bin yolcu kapasiteli olduğunu ve 810 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Uraloğlu, garın içinde 105 araç kapasiteli bir otopark, 1 alt geçit, 2 peron ve bekleme salonu bulunduğunu açıkladı.
Uraloğlu, toplamda 180 milyon lira yatırımla inşa edilen Sorgun ve Akdağmadeni YHT garlarının Ankara-Sivas YHT hattına yakışacak şekilde inşa edildiğini vurgulayarak, vatandaşların en iyisini hak ettiğini ve bu nedenle en iyisini vatandaşlara sunduklarını ifade etti.
Ankara-Sivas YHT hattının sadece iki şehri birbirine bağlayan bir hat olmadığını, aynı zamanda ülkemizin doğusunu batısına bağlayan ana omurga olduğunu ifade eden Uraloğlu, bu hattın önemli bir projenin parçası olduğunu ve gelecekte Sivas'tan Erzincan'a, Erzurum'a ve Kars'a kadar uzanacağını söyledi.
Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT hattındaki Sorgun ve Akdağmadeni gar binalarının halkın hizmetine sunulacağı 13 Mart törenine tüm vatandaşları davet etti.