MALZEMELER:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya şeker
Bir tutam tuz
İsteğe bağlı olarak taze meyveler (çilek, muz, böğürtlen gibi)
Pudra şekeri veya bal (üzerine serpmek için)
YAPILIŞI:
Bir karıştırma kabında un, süt, yumurta, şeker, vanilya ve tuzu iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Bir tavaya veya krep tavasına az miktarda yağ ekleyin ve ısıtın.
Tavaya bir kepçe dolusu hamur dökün ve tavayı döndürerek hamuru yayın. Hamurun tüm tavaya yayılmasını sağlayın.
Hamur pişene kadar altın rengini alana kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin. Daha sonra spatula yardımıyla kenarları kaldırarak altını kontrol edin.
Pişen krepi tavadan çıkarın ve bir tabağa alın. Aynı işlemi tüm hamur bitene kadar tekrarlayın.
Pişmiş kreplerin üzerine dilimlenmiş meyveleri yerleştirin.
Krepleri rulo şeklinde sarın ve isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri veya bal serpin.
Servis yapabilirsiniz.