MALZEMELER
1 paket yaş maya (42 gr)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6,5-7 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI
Bir büyük kaseye sıcak süt, maya ve şeker ekleyin, iyice karıştırın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Daha sonra ılık su, sıvı yağ ve yumurta akını ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar güzelce karıştırın.
Son olarak, un ve tuzu ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı yuvarlayıp elinizle düzleştirin, ortalarına kaşar peyniri koyun ve top şekli verin.
Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Daha fazla kabarmalarını istiyorsanız, tepside 10-15 dakika daha mayalandırabilirsiniz.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20 dakika pişirin.