MALZEMELER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Üst sosun hazırlanması için gerekli malzemeler
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu hazırlarken ayırabilirsiniz)
1,5 su bardağı süt
Üzerini süslemek için
Ceviz parçaları
YAPILIŞI
Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır, ardından süt ve sıvı yağ eklenerek tekrar çırpılır.
Karışımdan bir su bardağı ayrılır ve keki ıslatmak için kullanılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un eklenerek kek hamuru oluşturulur.
Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış bir tepsiye veya borcama dökülerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirilir.
Kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirilir.
Bu süre zarfında, ayırdığınız karışım uygun bir tavada süt ilave edilerek ocakta 5 dakika kaynatılır.
Dinlenen kekin üzerine yavaşça ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür ve üzerine iri parçalanan ceviz serpilir veya isteğe göre süsleme yapılır.
Kekin sosu güzelce çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek dilimlenerek servis edilir.