Fincan tatlısı tarifi

Fincan tatlısı tarifi

Pratik lezzetleri sevenler ve yemek sunumuna önem verenler için, evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz fincan tatlısı tarifi...

MALZEMELER

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Derin bir tencereye süt, un ve şeker ekleyerek çırpma teliyle homojen bir karışım elde edene kadar pişirin.

Karışım koyulaşıp göz göz olmaya başladığında, margarini ve vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın.

Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın.

Hazırladığınız muhallebiyi orta boy kahve fincanlarına, yaklaşık iki parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla dökün.

Fincanlardaki muhallebileri öncelikle oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından en az dört saat boyunca buzdolabında soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebileri fincandan nazikçe çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.

Ardından, servis tabağına alarak üzerlerini tercih ettiğiniz meyvelerle süsleyip servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.