MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Derin bir tencereye süt, un ve şeker ekleyerek çırpma teliyle homojen bir karışım elde edene kadar pişirin.
Karışım koyulaşıp göz göz olmaya başladığında, margarini ve vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Hazırladığınız muhallebiyi orta boy kahve fincanlarına, yaklaşık iki parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla dökün.
Fincanlardaki muhallebileri öncelikle oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından en az dört saat boyunca buzdolabında soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebileri fincandan nazikçe çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.
Ardından, servis tabağına alarak üzerlerini tercih ettiğiniz meyvelerle süsleyip servis edebilirsiniz.