MALZEMELER
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası veya un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Çırpılmış krema veya fındık (üzeri için)
YAPILIŞI
- Bir tencereye sütünüzü alın. Yaklaşık olarak yarısını ayrı bir kapta kenara ayırın.
- Tenceredeki sütün içine kakao, mısır nişastası veya un, toz şeker ve vanilini ekleyin.
- Karışımı sürekli olarak tel çırpıcı ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyu bir puding kıvamı elde edene kadar yaklaşık 7-8 dakika kadar pişirme işlemine devam edin.
- Puding kıvamını aldığında ocaktan alın ve içine tereyağı veya margarini ekleyerek eritin.
- Pudingi ocaktan aldıktan sonra, daha önce ayırdığınız sütü yavaşça ekleyerek pudingin kıvamını istediğiniz kıvama getirin. Eğer pudinginiz çok yoğun olduysa bu adımı yapmadan da servis yapabilirsiniz.
- Pudingi kaselere veya kuplara paylaştırın.
- Üzerini isteğe bağlı olarak çırpılmış krema veya fındık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
- Pudingleri buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
- Bu tarif ile 4 kişilik bir puding hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz miktarları artırarak daha fazla
İlgili Haberler