Mozaik pasta tarifi

Mozaik pasta tarifi

Çay saatlerinde dilim dilim yemeye doyulmayan mozaik pasta tarifi...

MALZEMELER

100 gr tereyağı

1.5 çay bardağı tozşeker

1.5 çay bardağı süt

4 yemek kaşığı kakao

350 gr petibör bisküvi

Mozaik Pasta üzeri için

150 gr bitter çikolata

1 çay bardağı krema

İri dövülmüş antep fıstığı

YAPILIŞI

Petibör bisküvisini bir kabın içinde elinizle kırarak orta boyutlu parçalara ayırın.

Ardından, 100 gram tereyağını kısık ateşte eritin.

Eriyen yağın içine uygun miktarda şeker, süt ve kakao ekleyerek homojen bir karışım elde edin.

Hazırladığınız bisküvi parçalarını bu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.

Karışımı kelepçeli kek kalıbına aktarın ve üzerine bastırarak düzgün bir şekil almasını sağlayın.

Kalıbı streç filmle sararak piramit şekli vermek isterseniz, bu adımı gerçekleştirin.

Hazırladığınız pastayı derin dondurucuda yaklaşık 3 saat bekletin.

Kremayı hafifçe ısıtın, kaynatmayın.

Çikolatayı küçük parçalara ayırın ve kremaya ekleyerek eriyene kadar karıştırın.

Pastayı kalıptan çıkardıktan sonra üzerine çikolata sosunu dökün ve yayın.

Kenarlarına ve üzerine Antep fıstığı serpiştirerek süsleyin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.