MALZEMELER
100 gr tereyağı
1.5 çay bardağı tozşeker
1.5 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
350 gr petibör bisküvi
Mozaik Pasta üzeri için
150 gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema
İri dövülmüş antep fıstığı
YAPILIŞI
Petibör bisküvisini bir kabın içinde elinizle kırarak orta boyutlu parçalara ayırın.
Ardından, 100 gram tereyağını kısık ateşte eritin.
Eriyen yağın içine uygun miktarda şeker, süt ve kakao ekleyerek homojen bir karışım elde edin.
Hazırladığınız bisküvi parçalarını bu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.
Karışımı kelepçeli kek kalıbına aktarın ve üzerine bastırarak düzgün bir şekil almasını sağlayın.
Kalıbı streç filmle sararak piramit şekli vermek isterseniz, bu adımı gerçekleştirin.
Hazırladığınız pastayı derin dondurucuda yaklaşık 3 saat bekletin.
Kremayı hafifçe ısıtın, kaynatmayın.
Çikolatayı küçük parçalara ayırın ve kremaya ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
Pastayı kalıptan çıkardıktan sonra üzerine çikolata sosunu dökün ve yayın.
Kenarlarına ve üzerine Antep fıstığı serpiştirerek süsleyin.