MALZEMELER
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane (isteğe bağlı)
- 1 orta boy soğan
- 2-3 taze yeşil soğan
- 1 salatalık
- 2-3 adet domates
- 1-2 adet yeşil biber veya çarliston biber
YAPILIŞI
- İnce bulguru derin bir kaseye alın ve sıcak suyla üzerini kaplayacak şekilde dökün. Üzerini streç film ya da bir kapakla kapatıp, bulgurun suyunu çekmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
- Bir başka büyük bir kasede domates salçası, biber salçası, limon suyu, zeytinyağı, kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu iyice karıştırın.
- Maydanoz, taze nane, yeşil soğan, salatalık, domates ve biberleri küçük küçük doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın.
- Hazırladığınız sebzeleri ve soğanı sos karışımına ekleyip, güzelce harmanlayın.
- Bulgurun suyunu çektiğinden emin olduktan sonra, bulguru da sebzelerle karışıma ilave edin.
- Tüm malzemeleri bir spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın, bulgurun sosu güzelce çekmesini sağlayın.
- Kısırınızı servis tabağına alın, üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak kısırın üzerine limon dilimleri ve marul yaprakları ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
İlgili Haberler