5 çayının vazgeçilmezi kısır tarifi

5 çayının vazgeçilmezi kısır tarifi

5 çayının vazgeçilmezi kısır tarifi.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane (isteğe bağlı)
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 taze yeşil soğan
  • 1 salatalık
  • 2-3 adet domates
  • 1-2 adet yeşil biber veya çarliston biber

YAPILIŞI

  • İnce bulguru derin bir kaseye alın ve sıcak suyla üzerini kaplayacak şekilde dökün. Üzerini streç film ya da bir kapakla kapatıp, bulgurun suyunu çekmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
  • Bir başka büyük bir kasede domates salçası, biber salçası, limon suyu, zeytinyağı, kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu iyice karıştırın.
  • Maydanoz, taze nane, yeşil soğan, salatalık, domates ve biberleri küçük küçük doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın.
  • Hazırladığınız sebzeleri ve soğanı sos karışımına ekleyip, güzelce harmanlayın.
  • Bulgurun suyunu çektiğinden emin olduktan sonra, bulguru da sebzelerle karışıma ilave edin.
  • Tüm malzemeleri bir spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın, bulgurun sosu güzelce çekmesini sağlayın.
  • Kısırınızı servis tabağına alın, üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak kısırın üzerine limon dilimleri ve marul yaprakları ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.