MALZEMELER
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt (karamel için)
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (200 ml)
- Yarım limon suyu
- Yarım su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
KARAMEL İÇİN
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
YAPILIŞI
Öncelikle karamel için şeker ve suyu bir tencerede kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Şeker karamelize olup koyu bir renk aldığında ocaktan alın ve bir fırın kabına dökün. Kabın tabanını karameliniz kaplasın ve soğumaya bırakın.
Bir sos tenceresinde un, toz şeker, süt, su ve vanilyayı karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ara ara karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
Pişen karışımı ocaktan alın ve içine kremayı ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız karışımı karamel kaplı fırın kabına dökün.
Üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin veya bir gece bekletebilirsiniz.
Tatlıyı servis yapmadan önce üzerine hindistan cevizi serpiştirerek süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın. Soğuk olarak servis edilmesi daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun!