MALZEMELER
1 su bardağı taze süt
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı bitkisel yağ
1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine)
2 çay kaşığı doğal tatlandırıcı
1 paket anlık maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya / yarım paket canlı maya)
2 çay kaşığı deniz tuzu Gerektiği kadar doğal un (yaklaşık 4 su bardağı)
İÇ HARCI İÇİN:
75 gram organik tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gram beyaz peynir
YAPILIŞI
Bir derin karıştırma kabında, ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı iyice karıştırın ve 2-3 dakika boyunca mayanın aktive olmasını bekleyin.
Ardından, içine yoğurt, yumurta ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyin.
Son olarak, unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurdan 10 adet bezeye ayırın.
Her bir bezeyi unlanmış tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve sadece son katı hariç her birinin üzerine tereyağı sürün.
Hamuru büyük bir yuvarlak haline getirin ve bir kalıp yardımıyla yuvarlak şekiller kesin.
Peynirli iç harcı yuvarlak hamurların ortasına ekleyin ve yarım ay şeklinde kapatın.
Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.