MALZEMELER
200 g kıyma
3 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar un
2-3 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı biber
YAPILIŞI
Malzemeleri (bulgurun yarısını kullanarak) karıştırıp homojen bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
Bulguru eklerken kıvamına dikkat edin ve tercihen bir çay bardağı kadarını kullanın. Köfte harcına bir kaşık salça ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
Hazırladığınız köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp hafif un serptiğiniz bir tepsiye yerleştirin.
Bir tencerede küçük doğranmış bir soğanı biraz yağda soteleyin.
Ardından bir kaşık biber ve bir kaşık domates salçası ile birlikte tuz ekleyin ve karıştırın. İki adet küp doğranmış patatesi de ekleyip sıcak su ilave edin.
Yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Unladığınız tepsideki köfteleri hafifçe una bulanacak şekilde sallayın.
Hazırladığınız köfteleri pişen patateslerin üzerine dökün ve hafifçe karıştırın. Kapağı kapalı, orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
Son olarak üzerine kekik serpip ocağı kapatın.
Sulu köfte yemeğinizi ocağın altını kapattıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin.