MALZEMELER
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
KREMA İÇİN
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket (100g) margarin veya tereyağı
ÜZERİ İÇİN
Hindistan cevizi rendesi veya çikolata sosu (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Öncelikle krema için; bir tencerede un, şeker ve sütü karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve vanilya ile margarini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Bir karıştırma kabında un, toz şeker, kakao, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın.
- Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip homojen bir şekilde karıştırın.
- Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Kek fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Ardından üzerine hazırladığınız krema sosunu sürün.
- Üzerini hindistan cevizi rendesi veya çikolata sosu ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Haberler