Köstebek pasta tarifi

Köstebek pasta tarifi

Tadı damağınızda yer edecek köstebek pasta tarifi.

MALZEMELER

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

KREMA İÇİN

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket (100g) margarin veya tereyağı

ÜZERİ İÇİN

Hindistan cevizi rendesi veya çikolata sosu (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

  • Öncelikle krema için; bir tencerede un, şeker ve sütü karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve vanilya ile margarini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Fırını 180 dereceye ısıtın. Bir karıştırma kabında un, toz şeker, kakao, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın.
  • Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip homojen bir şekilde karıştırın.
  • Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Kek fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Ardından üzerine hazırladığınız krema sosunu sürün.
  • Üzerini hindistan cevizi rendesi veya çikolata sosu ile süsleyerek servis yapın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.