MALZEMELER
1 paket margarin veya tereyağı (250 gr)
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu1 su bardağı toz şeker (varsa pudra şekeri tercih edilebilir)
4 su bardağı mısır nişastası (400 gr)
1,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
Geniş bir kabın içine yumurta, yağ, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri ekleyerek iyice karıştırın.
Ardından nişasta ilave edip karıştırmaya devam edin.
Aynı anda hamuru yoğurmaya başlayın.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinde yuvarlayın.
Soda şişesinin ağız kısmını kakaoya batırarak hamuru bu karışıma bulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları dizin ve tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, altları hafif pembeleşene ve üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirin ve servis edin.