MALZEMELER
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti İçin;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Kıbrıs tatlısı için, ilk olarak şerbeti hazırlamanız gerekiyor.
Bunun için bir tencereye suyu ve şekeri koyun ve kaynamaya başlayana kadar ısıtın.
Kaynadıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 15 dakika daha kaynatın.
Şerbet hazır olduğunda içine vanilya ekleyip, soğuması için bekletin.
Kek için; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Ardından diğer malzemeleri de ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Yağlanmış bir tepsiye kek karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan keki hemen soğuk şerbetle ıslatın ve soğuması için bir kenara alın.
Kreması için; krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ardından altını kapatıp, toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın.
Soğuyan şerbetli kekin üzerine hazırladığınız kremsi muhallebiyi dökün ve üzerine ceviz serpin.
Son olarak, tatlıyı buzdolabında yaklaşık 2-3 saat dinlendirip servis yapın.