Sofranızı ziyafete çevirecek 'Kıymalı bamya yemeği tarifi'

Sofranızı ziyafete çevirecek 'Kıymalı bamya yemeği tarifi'

Akşama ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız kıymalı bamya tarifi tam size göre bir yemek tarifi...

MALZEMELER

750 gr bamya

1 baş kuru soğan

1 yemek kasığı salça

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

50 gr kıyma (1 yumurta büyüklüğünde)

Tuz

Pulbiber

YAPILIŞI

Bamyaları bol suda yıkayıp suyunu süzün.

Uç kısımlarını hafifçe kesin ve koni şeklinde dilimleyin.

Ardından limonlu suda bekletin.

Bir tencerede zeytinyağı ile doğranmış soğanları kavurun.

Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Daha sonra doğranmış domatesleri, biber salçası ve domates salçasını ilave edin.

Domatesler suyunu salıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız bamyaları ekleyin ve nazikçe karıştırın.

Limon suyunu ilave edin ve tuz ile karabiber serpin. Sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Bamyalar yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Pişirme işlemi tamamlandığında ocağın altını kapatıp servise hazır hale getirin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.