MALZEMELER
750 gr bamya
1 baş kuru soğan
1 yemek kasığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr kıyma (1 yumurta büyüklüğünde)
Tuz
Pulbiber
YAPILIŞI
Bamyaları bol suda yıkayıp suyunu süzün.
Uç kısımlarını hafifçe kesin ve koni şeklinde dilimleyin.
Ardından limonlu suda bekletin.
Bir tencerede zeytinyağı ile doğranmış soğanları kavurun.
Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha sonra doğranmış domatesleri, biber salçası ve domates salçasını ilave edin.
Domatesler suyunu salıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız bamyaları ekleyin ve nazikçe karıştırın.
Limon suyunu ilave edin ve tuz ile karabiber serpin. Sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Bamyalar yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
Pişirme işlemi tamamlandığında ocağın altını kapatıp servise hazır hale getirin.