Ağustos’a girmeden ilk zam belli oldu. Yüzde 30 birden artacak

Ağustos’a girmeden ilk zam belli oldu. Yüzde 30 birden artacak

Zam yağmuru tüm hızıyla devam ediyor. Ağustos ayı daha gelmeden gelecek ilk zam şimdiden belli oldu. Fiyatı yüzde 30 birden artacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen tasarruf tedbirlerine ilişkin pakette, belediyelerin sokak aydınlatma giderlerine ilişkin yükümlülüğü artırılıyor.

Belediyelere yönelik bir "aydınlatma zammı" yapılacağı açıklandı. Tasarruf tedbirleri doğrultusunda hazırlanan bu paket, büyükşehir ve mücavir alan belediyelerinin aydınlatma giderleri için kesilen yüzde 20'lik payı yüzde 30'a, diğer belediyeler için ise yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıyor.

1 AĞUSTOS'TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEKekran-goruntusu-2024-07-11-094035.png

Düzenlemenin bir diğer maddesi, BOTAŞ'ın doğal gaz ithalatından kaynaklanan her türlü borcunun silinmesini öngörüyor. Bu yeni düzenleme 1 Ağustos 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Yeni düzenlemenin gerekçesi olarak, 2024 yılı bütçesinde genel aydınlatma giderleri için 35 milyar lira ödenek ayrıldığı belirtiliyor.

Ayrıca, genel bütçe vergi gelirleri payından ise 7,2 milyar TL aktarım öngörülüyor. Belediyelerin aydınlatma giderlerinde ödeyeceği payın artırılmasıyla, bütçede 11,7 milyar lira tasarruf edilmesi hedefleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.