Airfryer kullanırken bunu sakın yapmayın: En yaygın kullanım hatalarından biri ama...

Airfryer kullanırken bunu sakın yapmayın: En yaygın kullanım hatalarından biri ama...

Airfryer birçok yemeği hızlı ve kolay bir şekilde pişirirmesiyle de ev hanımlarının tercihi olmaya devam ediyor ancak bazı tehlikeleri de beraberinde getirebiliyor.

Sosyal medyanın da etkisiyle son dönemlerin en popüler mutfak aletlerinden biri olarak ön plana çıkan Airfryer birçok yemeği hızlı ve kolay bir şekilde pişirirmesiyle de ev hanımlarının tercihi olmaya devam ediyor ancak bazı tehlikeleri de beraberinde getirebiliyor.

a.jpg

NEREDEYSE HERKES BU HATAYI YAPIYOR

Bu hatalardan ilki eğer Airfryerı kullandıktan sonra hijyen koşullarına dikkat etmeden temizliğini gerçekleştirmek ve içeride bakteri oluşmasına olanak verebilecek temizleyiciler kullanmak olarak ön plana çıkarken aslında yaygın olarak bilinmeyen bir tehlikesi daha bulunuyor.

ALÇAK DOLAP ALTLARINA YERLEŞTİRMEYİN
Airfryer kullanırken herkes aynı hatayı yapıyor ancak hava fritözlerinin nerede ve nasıl kullanılacağını bilmemek ciddi ev kazaları yaşamanıza neden olabiliyor.
Uzman isimlerin vurguladığına göre hızlı ve pratik yemek pişirmek için kullanılan bu cihazlar cihazlar kullanırken ürettikleri ısı sebebiyle tehlikeli olabilirler.

Öte yandan alçak dolapların altına yerleştirmek hem hava fritözüne hem de kabine zarar verebilir, bu da renk bozulmasına, deformasyona ve hatta olası bir yangın tehlikesine neden olabilir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.