Aşırı sıcaklar geliyor! O bölgelerde yaşayanlar dikkat

Aşırı sıcaklar geliyor! O bölgelerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu tahminini sosyal medya hesabından duyurdu.

Bugün hava durumu nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? Hafta sonu plan yapmayı düşünenler bu soruların cevaplarını merak ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerini paylaştı.

Picture background

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas ve Karaman dışında), Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bilecik, Sinop ve Erzincan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Isparta'nın batısı, Burdur'un doğusu ile Antalya'nın batısının iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bolu'nun doğusu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat'ın batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlı hava geri döndü

Bu gelişmelerin yanı sıra Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den önemli uyarılar geldi.

Orhan Şen, sıcaklıkların batıda artmaya başladığını, Hafta sonu ve önümüzdeki hafta Ege, Trakya, Güneydoğu Anadolu'ya aşırı sıcaklar geldiğini söyledi. Şen, bu bölgelerde yaşayanların sıcaktan korunması gerektiğini ifade etti. 11-16 saatleri arasında vatandaşların güneşe çıkmaması gerektiğini söyledi.

1.jpg

Sosyal medya hesabı X üzerinden açıklamalarda bulunan Şen, bugün öğle saatlerinden itibaren Isparta ile Antalya'nın batısının iç kesimleri Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat'ın batısında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış olduğunu belirtti. Sıcaklığın ise Marmara ve Ege'de arttığını sözlerine ekledi.

2.jpg

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU ŞU ŞEKİLDE:

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Bilecik çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Isparta'nın batısı, Burdur'un doğusu ve Antalya'nın batısının iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin (Sivas ve Karaman dışında) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusu ve Erzincan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında rüzgarın güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.