AK Parti’nin moralini bozacak anket! 14 Mayıs’ı bilen şirket sonuçları yayımladı

AK Parti’nin moralini bozacak anket! 14 Mayıs’ı bilen şirket sonuçları yayımladı

14 Mayıs seçimlerini bilen SONAR araştırma şirketi yeni seçim anket sonuçlarını yayınladı. Sonuçlara göre AK Parti CHP’nin oldukça gerisinde kaldı.

Son günlerde seçim anketleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ederken erken seçim talepleri sürüyor. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından, anket şirketleri 31 Mart seçimlerinde de dikkat çekmişti.

14 Mayıs seçimlerini doğru tahmin eden SONAR Araştırma, yeni bir anket sonuçlarını açıkladı. "Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusunu yanıtlayan çalışmada, AK Parti ve CHP arasındaki fark daha önce görülmemiş bir seviyeye ulaştı.

Türkiye genel seçimleri 1,5 yıl önce ve yerel seçimler ise 6 ay önce gerçekleşti. Ancak, erken seçim tartışmaları yeniden gündeme geldi. Bu tartışmalar, anket firmalarının çalışmalarını hızlandırmasına neden oldu. SONAR Araştırma'nın son anket sonuçları Halk TV'de yayımlandı.

SONAR Araştırma, anket katılımcılarına iki soru yöneltti: "Erken seçim yapılmalı mı?" ve "Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?"

VATANDAŞLAR ERKEN SEÇİM İSTİYOR

Erken seçim tartışmalarına yönelik anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 53,1'i erken seçimin yapılmasını desteklerken, yüzde 40,7'si buna karşı çıktı.

640xauto.webp

AK PARTİ MUM GİBİ ERİDİ

Kararsızlar dağıtılmadan elde edilen sonuçlarda CHP, yüzde 24,4 ile ilk sırada yer alırken, AK Parti yüzde 16,1 ile ikinci sırada bulunuyor. MHP yüzde 7,5 ve DEM Parti yüzde 7,2 ile sıralamayı takip etti.

Kararsızlar dağıtıldığında ise, CHP'nin AK Parti'ye olan farkı dikkat çekici bir şekilde 13 puan oldu. CHP'nin oy oranı yüzde 36,2'ye yükselirken, AK Parti yüzde 23,8'de kaldı. MHP ise yerini korurken üçüncü sırada yer aldı.

asdasdasdd.jpg

Parti dağılımı kararsızlar dağıtıldıktan sonra şu şekilde gerçekleşti:

CHP: %36,2

AK Parti: %23,8

MHP: %11,2

DEM Parti: %10,7

İYİ Parti: %5,3

Yeniden Refah Partisi: %5,0

Zafer Partisi: %4,8

Diğer: %3

14 MAYIS SEÇİM SONUÇLARI

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gerçekleşen genel seçimlerde AK Parti Meclis'te birinci parti olarak çıkarken 2018 Genel Seçimlerine göre oyları erimişti.

AK PARTİ: %35.61

CHP: %25.33

MHP: %10.07

İYİ PARTİ: %9.68

Yeşil Sol Parti: %8.82

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.