Akbank o sektöre girme kararı aldı ‘Milyonlarca lira yatırım yapıldı’

Akbank o sektöre girme kararı aldı ‘Milyonlarca lira yatırım yapıldı’

Banka devinden yeni karar. Akbank o sektöre el atma kararı aldı. Konuya ilişkin açıklamayı Kamu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptı.

Akbank, yazılım sektörüne giriş yapmak için yeni bir adım attı ve AkTech Yazılım Teknolojileri AŞ adında bir şirkete yatırım yapma kararı aldı. İstanbul merkezli olduğu bilgisi paylaşılan bu anonim şirketin sermayesi 30 milyon TL olduğu açıklandı. Yeni şirketin kuruluş süreci için gerekli başvuruların yapıldığı ve yasal izinlerin alındığı bildirildi. Akbank Genel Müdürlüğü, bu süreçte yetkilendirildi.

AkTech Yazılım Teknolojileri AŞ'nin faaliyet alanları hakkında detaylı bilgi verilmese de, bu yatırımın bankanın dijital dönüşüm ve teknolojiye olan stratejik odaklanmasının bir parçası olduğu belirtiliyor.

119300578-gettyimages-1036324818.jpg

Akbank'ın yazılım sektörüne adım atması, Türkiye'nin önde gelen bankalarından birinin teknoloji alanındaki büyüme potansiyelini göstermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

1,5 MİLYAR TALEP TOPLADI

Ayrıca, Akbank'ın sürdürülebilir finansman alanında da önemli bir gelişme kaydettiği belirtildi. Banka, 500 milyon dolar tutarında sürdürülebilir tahvil ihracı gerçekleştirerek yaklaşık 1,5 milyar dolar talep topladı.

akbank-1.webp

İhracın coğrafi dağılımı ise yüzde 42 İngiltere ve İrlanda, yüzde 21 Amerika, yüzde 20 Avrupa, yüzde 13 Orta Doğu ve yüzde 4 Asya olarak gerçekleşti. Bu işlemle birlikte Akbank'ın sürdürülebilir fonlama payının yüzde 66 seviyesine ulaştığı aktarıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.