AKOM saat vererek uyardı! İstanbul ve Ankara dikkat

AKOM saat vererek uyardı! İstanbul ve Ankara dikkat

AKOM'dan İstanbul'a uyarı geldi. Bugünden itibaren sıcaklıkların 35 derecenin üzerine çıkacak.

İstanbul'da ve Türkiye'nin batı ile güney bölgelerinde meydana gelen aşırı sıcaklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'nın Acil Durum ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan son meteorolojik değerlendirmeye göre Afrika ve Basra kökenli hava dalgalarının etkisi altında. Bu değerlendirme, bugünden itibaren sıcaklıkların 35 derecenin üzerine çıkabileceğini ve bunaltıcı sıcaklıkların hafta boyunca devam edeceğini öngörüyor.

AKOM'un uyarısına göre, özellikle en etkili olduğu belirtilen 11.00 ile 16.00 saatleri arasında yaşlılar, hastalar, hamileler ve çocukların güneş altında uzun süre kalmamaları önem taşıyor. Ayrıca, sıcak ve kuru hava şartları nedeniyle orman yangını riskinin arttığına da dikkat çekildi.

Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi de Ankara'yı etkisi altına alacak sıcak hava konusunda halkı uyardı. Meteoroloji tahminlerine göre, çarşamba, perşembe ve cuma günleri Ankara genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği belirtiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre de ülke genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.