AKP’li Galip Ensarioğlu'ndan Narin açıklaması: Bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile, dostlarımız

AKP’li Galip Ensarioğlu'ndan Narin açıklaması: Bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile, dostlarımız

AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin'le ilgili, "Bizlerin bazen bilmediği, bazen bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile, bizim dostlarımız" dedi.

21 Ağustos'ta Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan acı haber geldi. Narin’in cansız bedeni, 19 gün sonra bu sabah bulundu.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin Eğertutmaz Deresi’nde yürütülen arama çalışmaları sırasında bir çuvalın içinde, üzeri taşlarla ve ağaç dalları ile kapatılmış şekilde bulunduğunu açıkladı.

Tüm Türkiye'yi hüzne boğan gelişmenin ardından aralarında Narin’in anne, baba, kardeşleri ve akrabalarının bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

AKP’Lİ GALİP ENSARİOĞLU: AİLE, AİLE DOSTUMUZ

Narin’in ölümüne ilişkin soruşturma devam ederken AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da olay hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

SZC TV’ye konuşan Ensarioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bir şeyi gözden kaçırmamak lazım, çünkü bütün Türkiye’nin gözü bu olayda. Bu sebeple yoğun bir gözaltı durumu var. Gözaltına alınan 21 kişi arasında aile üyeleri de var. Fakat aile bir kişiden ibaret değil. Ailede şüpheli durumda olan yarın öbür gün netleştikten sonra suçlu durumda olan bir iki kişi varsa bile bütün aileye aynı gözle bakmak, aynı şeyi düşünmek de doğru değil.

“BİR İKİ GÜN BEKLEMEK İYİ OLACAKTIR”

Büyük bir aile ama varsa bir suç, herkes suçlu değil. Bu böyle kızımızın vahşice katledilişi, aile kararıyla olacak şey değil. Muhakkak böyle bir şey yoktur ortada. Vahşetle ilgili kesin sonucu almak için bir iki gün beklemek iyi olacak.

“BİLİP SÖYLEMEMEMİZ GEREKEN ŞEYLER VAR”

Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz. Bir taraftan aile çok büyük acı yaşarken, aile bireylerinden tutuklama ve yeni gözaltılar var... Onları daha fazla yaralayacak, somut bir delile oturtmadan, ilgili birimler tarafından netleştirilmeyen bir şeyi bizim ifade etmemiz de doğru değil.

“AİLE 40 YILLIK DOSTUM”

Aileyle benim 40 yıllık dostluğum var. Ailenin hemen hemen tüm bireylerini tanırız.

Aileye karşı sosyal medyada çok spekülasyonlar var. Siyasi görüşü üzerinden sorunu ele almak istemiş kimileri. Bu çok çirkin bir şey. Siyaseti uzak tutmak lazım bu olaydan.

Siyasetin bununla ne ilgili olabilir. Bunun üzerinden bir siyasi partiyi karalamak, rant elde etmek çok çirkin şeyler.

“BU İŞİN SİYASETLE İLGİLİSİ YOK”

Ailenin Hizbullahçı olduğunu söyleyenler de var. Ancak aile Refah Partisi geleneğinden gelen bir aile. Geçmişte ben Doğru Yol Partisi il başkanlığı yaptığım dönemde benim yönetimimde de yer almış amcaları da var. AK Parti’de ve İYİ Parti’de yer almış aile üyeleri de var.

Şu an AK Parti ilçe yönetiminde olan bir yeğenleri de var. Merkez sağa yakın bir aile. Aşırı uçlarda olmayan bir aile. Bunu ifade etmek de çok ayıp bir şey. Bu işi siyasetle bir ilgili yok. Bu tamamen vicdani, insani.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.