Aliağa'da kurbanlık kesim fiyatları belli oldu

Aliağa'da kurbanlık kesim fiyatları belli oldu

Bayramın birinci günü büyükbaş kurbanlık kesiminin 2 bin 500 lira, küçükbaş kurbanlık kesiminin de 650 lira olacağı bildirildi.

Bayramın birinci günü büyükbaş kurbanlık kesiminin 2 bin 500 lira, küçükbaş kurbanlık kesiminin de 650 lira olacağı bildirildi. Bayramın diğer günlerinde ise büyükbaş kurbanlık kesimi 2 bin TL, küçükbaş kurbanlık kesimi ise 500 TL'ye yapılacak.

Vatandaşlar belediyenin kesimhanesinde işlem yapmak istiyorsa büyükbaş hayvanlar için 400 TL, küçükbaş hayvanlar için 150 TL hayvan kesim yeri tesis ücreti ödeyecek.

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, kesim ve et işlemede sağlıklı bir bayram için işinin ehli kasapların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Berk, "Kendisi kesim yapmayacak olanlar kurbanını sahte kasaplara değil kasap esnafımıza teslim etmeli" dedi.

Kurbanın kesilmesi ve etlerin parçalara ayrılarak kıyma çekiminin, et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren onaylı iş yerleri tarafından yapılması gerektiğini belirten Berk, vatandaşları hijyen kurallarına da dikkat etmeleri konusunda uyardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.