Alkole yine zam geldi! İşte yeni fiyat listesi

Alkole yine zam geldi! İşte yeni fiyat listesi
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir alkol grubuna daha zam geldiğini açıkladı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden bir alkol grubuna da zam geldiğini duyurdu. Sigara ve alkoldeki zam furyası bu kez şarapları da vurdu. Kavaklıdere ve Doluca şarap gruplarında fiyatlar %7 ile %10 arasında yükseldi. Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, zam oranlarının her iki markada da farklılık gösterebileceğini belirtti. Zamların, artan üretim maliyetleri ve vergilerdeki artışlardan kaynaklandığı ifade edildi. Bu zamlar, son dönemde alkol ve tütün ürünlerinde peş peşe gelen zamların son halkası olarak dikkat çekiyor. Uzmanlar, zamların önümüzdeki dönemde de devam edebileceğini öngörüyor.

ZAMLI FİYATLAR NE KADAR OLACAK?

ekran-goruntusu-2024-04-27-111156.png

Zam oranlarının her iki markada da farklılık göstereceği için net fiyat bilgisi vermek zor. Ancak, ortalama bir artıştan bahsedecek olursak, 75 TL'lik bir Kavaklıdere şarabın fiyatının 80 TL, 100 TL'lik bir Doluca şarabın fiyatının ise 110 TL civarına yükselmesi bekleniyor.

RAKIYA DA ZAM GELDİ

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş da geçtiğimiz günlerde, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla rakı fiyatlarına yüzde 17 oranında zam geleceğini açıklamıştı. Alkol ve tütün ürünlerine gelen zamlar, tüketicileri olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.