Asgari ücret zammı belli oldu! ‘Ara zam yok’ denmişti

Asgari ücret zammı belli oldu! ‘Ara zam yok’ denmişti
O isim asgari ücrete yapılacak zammı açıkladı. Hükümet baskılara dayanamayıp bu rakamı verecek.

Geçen yılın aralık ayında asgari ücrete yüzde 49 zam yapıldı. Yapılan zam ile birlikte 11 bin 402 TL olan asgari ücret 17 bin 2 TL’ye yükseltildi.

Yeni zamlı maaşlar kısa süre içerisinde erirken enflasyon nedeniyle asgari ücretli çalışanlar ay sonunu zor getirir oldu. Öte yandan hükümet kanadı seneni başında asgari ücrete tek seferlik zam yaptıklarını açıklamıştı.

Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

turk-lirasi-3.jpg

VEKİLLERE 43 BİN TL ZAM YAPILACAK

Bakan Işıkhan "Öyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek" diyerek asgari ücrete zam kapılarını kapatmıştı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı ise, asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusuyla ilgili sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu.

yeni-asgari-ucret-ne-kadar-olacak.webp

Ekonomist İris Cibre X hesabından vekillere Temmuzda 43 bin TL civarında zam yapılacakken, Asgari ücrete zam yapılmayacağı konusuna değindi.

Enflasyon beklentileri doğrultusunda, tüm ücretlinin alım gücünün sene sonuna kadar yüzde 35 civarında düşeceğini söyleyen İris Cibre, “Halkı hem fakirleştiriyor hem de bütçeyi o halkla denkleştiriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

yeni-asgari-ucret-ne-kadar-olacak.webp

ASGARİ ÜCRET 20 BİN TL OLACAK

İris Cibre’nin bu paylaşımına Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı yine X hesabından cevap verdi. Murat Batı asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

İktidar bürokratları asgari ücrete zam yapılmayacağını iş dünyası da kendisinin de aynı düşüncede olduğunu söyleyen Murat Batı hükümetin ikna edilmesin dahilinde asgari ücrete yapılacak zammı açıkladı.

Murat Batı, kamuoyu baskısı devam eder ve iş dünyası da ikna edilirse en fazla hedeflenen enflasyonun yarısı (%18) kadar artacağını yani net 20 bin TL olabileceğini düşünüyorum.” dedi.

murtat-bsati.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.