Alman dergisinin nüfus karikatürü Hindistan'ı öfkelendirdi

Alman dergisinin nüfus karikatürü Hindistan'ı öfkelendirdi

Almanya'nın önde gelen haber dergilerinden Der Spiegel'ın Hindistan'la ilgili karikatürü tartışma konusu oldu.

Derginin bu haftaki sayısında yayımlanan, Hindistan''ın Çin''i geçerek dünyanın en yüksek nüfusa sahip ülkesine dönüşmesiyle ilgili karikatür, ırkçı olduğu gerekçesiyle eleştirin hedefi oldu. 

Karikatürde, Hindistan bayrağı taşıyan birçok kişi, dolup taşan bir banliyö treninde ilerlerken tasvir ediliyor. Yandaki raylardaysa üzerinde Çin''in bayrağının yer aldığı son teknoloji bir hızlı tren var.

Hindistan''ı temsil eden trenin, Çin''inkini geçtiği görülüyor. Karikatürün üstündeyse "Nüfus: Hindistan, Çin''i geride bıraktı" yazısı yer alıyor. 

Birleşmiş Milletler''in pazartesi günü yayımladığı verilere göre Hindistan''ın nüfusu 1 milyar 425 milyon 775 bin 850''ye ulaştı. Böylelikle Hindistan, Çin''i geçerek dünyanın en kalabalık ülkesi oldu.

Hindistan Bilişim Teknolojileri ve Elektronikten Sorumlu Devlet Bakanı Rajeev Chandrasekhar, Twitter''daki paylaşımında, "Nerandra Modi yönetimi altındaki Hindistan''la dalga geçmeniz akıllıca değil. Hindistan''ın ekonomisi birkaç yıla Almanya''nınkinden daha büyük olacak" ifadelerini kullandı. 

Enformasyon ve Yayımcılık Bakanlığı''ndan üst düzey danışman Kanchan Gupta ise Twitter''dan yaptığı yorumda "Bu aşırı derecede ırkçı. Gerçeği yansıtmıyor" diye açıkladı. 

Bir başka sosyal medya kullanıcısysa, bayramlarda ve festivallerde ülkedeki trenlerin gerçekten de böyle göründüğünü açıkladı. 

Der Spiegel''dan eleştirilere dair bir açıklama yapılmadı. 

ABD''nin önde gelen gazetelerinden New York Times''ın 2014''te yayımladığı karikatür de Hindistan''da tepki toplamıştı. Karikatürde bir çiftçiyle inek, girişinde "Elit Uzay Kulübü" yazan bir odanın kapısını çalarken tasvir edilmişti.

Çizim, Hindistan''ın 2013''te fırlattığı Mangalyaan adlı uzay aracının 2014''te Mars yörüngesine girmesinin ardından yayımlanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.