Altın fiyatları için yeni uygulama

Altın fiyatları için yeni uygulama

Kuyumcular, tüketicinin işlenmiş altın fiyatına doğru ulaşabilmesi için mobil uygulama geliştirdi.

AA - İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının mobilden anlık takip edilmesini amaçlayarak hayata geçirdikleri "İKO Fiyat" uygulaması hakkında bilgi verdi.

Kuyumcu mağazalarında özellikle altın fiyatlarının yüksek seyri nedeniyle müşterilerle yaşanan tartışmaların en başında fiyatların geldiğine işaret eden Atayık, şunları kaydetti:

"Müşteri, çoğunlukla ekonomi, haber kanalları ve sitelerdeki altın fiyatlarına bakarak kuyumcusuna gidiyor. Söz konusu fiyat, kuyumcuda olmayınca da sorun çıkıyor. Ancak bilinmeli ki televizyon ekranlarının alt tarafında ve sitelerin en çok okunan kısımlarında yer alan gram fiyatları, altının işlenmemiş, ham madde fiyatıdır. Kuyumcunun verdiği fiyat ise Darphane ve rafinerilerimizde işlenmiş, emek harcanmış, doğal olarak işçiliği de eklenmiş fiyattır.

Her meslekte olduğu gibi kuyumculukta da toptan ve perakende fiyatları farklılık gösteriyor. Piyasada farklı firmaların yayınladığı fiyatların da toptan fiyatları olabileceği unutulmamalıdır. İKO olarak işte bu nedenlerle Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri Yönetmeliği''nin 6''ncı maddesinin 2''nci bendi gereğince tüketicilerin en çok tercih ettiği altın gruplarıyla ilgili serbest piyasa koşullarına uygun bilgilendirme amaçlı, bağlayıcı niteliği olmayan fiyatları İKO fiyat uygulaması ile tüketicilerimize ve meslektaşlarımıza sunuyoruz."

İKO''nun web sitesinden sürekli güncellenen listelerin kuyumcu mağazalarındaki fiyat ekranlarında olması ve ekrandaki fiyatların borsalardaki gelişmelerle anlık olarak değişmesinin, tüketici-kuyumcu arasındaki güveni pozitif yönde etkilediğini ifade eden Atayık, İKO olarak serbest piyasa koşullarına uygun bilgilendirme amaçlı fiyatlarla kuyumcular ile müşteri arasındaki fiyat bazlı tartışmaları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini kaydetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.