Altın fiyatlarında dengeler değişecek! Yatırımcısı zil takıp oynayacak

Altın fiyatlarında dengeler değişecek! Yatırımcısı zil takıp oynayacak

Kurban Bayramı nedeniyle Yurt içi piyasaların kapalı olmasına rağmen, Yurt dışından gelen veriler aktarılmaya devam ediyor. Bugün ise ABD'de peş peşe iki önemli veri açıklanacak.

ABD'de açıklanacak ve tüm dünyayı etkileyecek altın verilerinden sonra altında dengeler değişecek. Değişecek olan bu dengeler ile ilgili olarak İslam Memiş çeşitli yorumlarda bulundu.

İslam Memiş, gram altın için Perşembe gününe dikkat çekerken, "Altın bayram sonrası ne olur?" sorusuna yanıt verdi. İşte 18 Haziran Salı günü güncel gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını fiyatları...

Altın fiyatları, 2450 dolar seviyesinde rekor kırdıktan sonra yaşadığı düşüşle yatırımcıları paniğe sevk etmişti. Bir süredir toparlanma çabaları gözlense de beklenen yeni rekor seviyelere henüz ulaşılmadı. Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz oranlarını sabit tutması ve faiz indirim beklentilerini yılın ilerleyen dönemlerinde üçten bire düşürmesinin ardından artan ABD Hazine bonosu getirileri nedeniyle dün de düşüşünü sürdürdü.

8917efaa57a597725a9e5d1d37d828e3.jpg

ONS ALTIN FİYATI

Günün en yüksek seviyesi olan 2.332 dolardan gerileyen ons altın, yüzde 0,6'lık bir düşüşle 2.317 dolar seviyelerine indi. Bu sabah sınırlı bir yükselişle 2.323 dolar seviyelerinde hareket ediyor.

ALTIN FİYATLARINI ETKİLEYECEK İKİ VERİ

Bugün açıklanacak iki veri altın fiyatlarını etkileyecek. ABD'den takip edilecek ilk önemli veri, 15.30’da duyurulacak olan Mayıs ayı perakende satış rakamları olacak. 16.15’te açıklanacak olan Mayıs ayı sanayi üretimi rakamları ve kapasite kullanım oranı ise analistlerin odaklanacağı diğer önemli veri olarak öne çıkıyor.

85613-scaled.jpg

GRAM ALTINDA BAYRAM MOLASI

Bu hafta Türkiye'de Kurban Bayramı tatili nedeniyle yurt içi piyasalar Perşembe gününe kadar kapalı. Ancak Kapalıçarşı serbest piyasada 24 ayar gram altın fiyatı 2.604 lira seviyelerinde bulunuyor. Çeyrek altın fiyatı 4.131 TL, Cumhuriyet altını ise 16.810 TL’den işlem görüyor.

198389.jpg"ALTINDA KÂR SATIŞLARI GÖREBİLİRİZ"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bayram sonrası piyasa tahminlerini paylaştı. Perşembe gününe dikkat çeken Memiş, "Geçen hafta altın ve gümüş fiyatlarında toparlanma gördük, ancak direnç seviyelerini kıramamıştı. Bu hafta kâr satışları görebiliriz. Perşembe gününe kadar sadece ons tarafını takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

altin-fiyatlari-yuks-2f684b7b2cd53d259ff3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.