Erken emekliliğin yolu açıldı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor

Erken emekliliğin yolu açıldı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor

Hayata geçirilecek olan yeni düzenlemelerle birlikte erken emeklilik yolu açılıyor. İşte haberin detayları…

Kadınların emeklilik yaşını daha erkene çekmek için devlet, isteğe bağlı sigorta primlerinin bir kısmını karşılıyor. Hayata geçirilecek olan bu düzenleme ile kadınlar, daha düşük bir prim ödeyerek erken emeklilik hakkına sahip olabilecekler.

Picture background

Düzenlemeler kapsamında, çalışan anneler için doğum izninin uzatılması, hem doğum sonrası bakım hem de iş hayatına geri dönüş sürecini oldukça kolay bir hale getirecek. Bu düzenleme, annelerin iş hayatında kalmalarını teşvik ederek, emeklilik için gereken süreyi de ayarlamış olacak.

Bu yeni düzenlemeler sayesinde, özellikle çocuk sahibi olan kadınlar için düşünülen yaş desteği, emeklilik yaşının esnetilmesine de neden olacak. Bu sayede kadınlar, daha erken bir yaşta emekli olabilecek ve çalışma hayatında geçirdikleri yıllarda ailesi ile daha fazla vakit geçirebilecekler.

Kadınlara erken emeklilik geliyor peki nasıl mı? - Genç Gazete

Hayata geçirilmesi planlanan bu yeni düzenlemeler ile kadınlar, sigorta başlangıcından önceki doğumlar için borçlanma da yapabilecekler. Bu imkan sayesinde eksik primlerinin parasını ödeyerek tamamlayıp erken emekli olabilecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.