Özel okul fiyatları cep yakıyor: İşte okul okul fiyat listesi

Özel okul fiyatları cep yakıyor: İşte okul okul fiyat listesi

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından özel okul fiyatları cep yakıyor.

Ekonomik koşulların kötüye gitmesiyle birlikte özel okul fiyatları hızla artıyor.

333.jpg

Özel okul fiyatları ebeveynleri kara kara düşündürürken bazı yabancı liselerin yıllık ücretleri 1 milyon liraya yaklaşıyor. Eğitim masrafları, ailelerin en önemli giderlerinden biri haline gelmiş durumda. Çocuklarını özel okullarda okutmak isteyen aileler, yüksek maliyetlerle karşılaşıyorlar.

Özel okulların fiyatları, geçtiğimiz yıla göre 4 kat artarak alt sınırı 300 bin liraya çıkarıldı. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'daki bazı yabancı liseler, hazırlık sınıfı ücretlerini 900 bin liranın üzerinde belirledi. Yemek, kırtasiye ve kıyafet masrafları da eklenince, bu okulların toplam maliyeti 1 milyon lirayı bulabiliyor.

Özel okullara gelen zam sonrası bazı okulların yeni fiyatları Üsküdar Amerikan Lisesi'nin hazırlık sınıfı kayıt ücreti bu yıl yüzde 100’den fazla artarak 975 bin TL'ye yükseldi. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ise 370 bin TL’den 953 bin 180 TL’ye çıktı. Özel Alman Lisesi’nin eğitim ücreti de geçen yıl 239 bin TL iken bu yıl 4 kattan fazla artış göstererek 905 bin TL oldu. SEV Amerikan Koleji'nin ücreti de bu yıl yüksek bir artışla 975 bin TL’ye ulaştı. Özel İtalyan Lisesi, geçen yıl 100 bin TL olan hazırlık sınıfı ücretini 300 bin TL’ye çıkardı.

Geçen yıl 375 bin TL civarında olan Fransız liselerinden Saint Michel Fransız Lisesi 833 bin TL, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi ise 862 bin TL oldu. Saint Benoit Fransız Lisesi ise hazırlık sınıfı kayıt ücretini 370 bin TL’den 890 bin TL’ye yükseltti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.