ÖTV MTV derken bir masraf daha çıktı! Araç sahipleri için zorunlu oldu

ÖTV MTV derken bir masraf daha çıktı! Araç sahipleri için zorunlu oldu

Araç sahibi olmak için kredi çeken vatandaşlar için yeni bir zorunluluk geliyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren bankalar, araç kredisi kullanan müşterilerden kasko poliçesi yaptırmalarını isteyerek, bu poliçenin bankadan alınmasını şart koşuyor. Müşteriler dışarıdan daha uygun fiyat almak istediklerinde ise istedikleri krediden yararlanamama durumu ile karşı karşıya kalıyor. Bankalar, poliçeyi kendileri keserek, müşterinin hesabından veya kredi kartından otomatik olarak tahsil ediyor.

Picture background

Tüketici dernekleri, tüketicilerin sigorta poliçelerini serbest piyasa koşullarına göre istedikleri acenteden yaptırma özgürlüğüne sahip olduğunu savunurken, bankaların zorunlu kasko taleplerine karşı tüketicilerin hukuki yollarla bu dayatmaya karşı mücadele yürütmelerini öneriyorlar.

Picture background

Hukukçular ise konuyla ilgili olarak, bankaların araç kredisi verirken kendilerini garanti altına almak için kasko poliçesini zorunlu tutabileceğini ancak tüketicinin bu poliçeyi bankadan değil istediği acenteden yaptırabileceğini dile getiriyorlar.

Picture background

Bu yaşananlar, banka kredileriyle araç sahibi olmak isteyen vatandaşların dikkat etmesi gereken önemli bir konu olarak gündeme düştü. Tüketiciler, kasko poliçesi alırken bankaların dayatmalarına karşı ellerindeki seçeneklerini değerlendirerek, kendileri için en uygun ve en avantajlı seçeneği tercih etme hakkına sahipler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.