Altın için kritik tarih belli oldu' Tüm dünyanın gözü bu kararda

Altın için kritik tarih belli oldu' Tüm dünyanın gözü bu kararda

Altın yatırımcısını etkileyecek önemli tarih belli oldu.

Çarşamba günü, ABD'nin enflasyon verileri ve ardından ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklanacak. Bu açıklamalar, dünya genelinde altın fiyatları üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak.

v4xup-1651212532-5691.webpGeçtiğimiz hafta ABD'de açıklanan istihdam verileri, ABD Merkez Bankası Fed'in dikkatini çekti ve olası faiz indirimine işaret etti. Bu durum, piyasalarda faiz indirimi beklentilerini artırdı. Şu an için Eylül ve Kasım aylarında faiz indirimi olasılığı yüksek gözüküyor. Bu durum, altın piyasasını da etkileyebilir.

son-dakika-altin-fiyatlarinda-son-durum-10-mart-tam-yarim-gram-ceyrek-altin-ne-kadar-oldu-g0x3.webpABD enflasyon verileri ve Fed'in faiz kararı öncesi ekonomistler, enflasyonun düşük gelmesinin faiz indirimi beklentilerini güçlendirebileceğini ve olası bir kötü senaryonun yatırımcıları endişelendirebileceğini belirtiyorlar. Özellikle Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamaların piyasaları nasıl etkileyeceği merak konusu.

Fed'in faiz kararı da büyük önem taşıyor. Fed'in faiz oranlarını sabit tutması beklenirken, piyasa gözlemcileri önemli olanın 2024 için faiz indirimi sinyalleri olup olmayacağını merak ediyorlar. Son açıklamalar, enflasyonun hala hedeflenen seviyeye ulaşmadığını gösteriyor ancak Fed'in acele etmediğini de belirtiyor.

0x0-1688105593056.webpAltın fiyatları bugün Asya seansında ABD Doları'ndaki güçlenmeye rağmen bir miktar düştü.

Gram altın 2.554 TL, çeyrek altın 4.050 TL ve Cumhuriyet altını ise 16.483 TL'den işlem görüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.