Altında kritik karar belli olacak ' Gözler o tarihe çevrildi!

Altında kritik karar belli olacak ' Gözler o tarihe çevrildi!

Son dönemlerde giderek artan altın fiyatlarına ilişkin uzman izimden kritik açıklama geldi.

Altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları, yatırımcıların yeni haftada da takibinde kalmaya devam ediyor. Altın fiyatları yatay seyrederken, tüm gözler ABD Merkez Bankası Fed'in faiz oranları üzerinde belirleyici olabilecek Çarşamba günkü ABD enflasyon rakamlarına çevrildi. Peki, fiyatlar düşecek mi yoksa yükselecek mi?

Doç. Dr. Derya Hekim, altının ilginç bir hikayesi olduğunu belirterek, "Altın aşağı inmiyor ama yukarı doğru gidecek yolu var" dedi. İşte detaylar...

resized-24974-bfa418aaaltc4b1n.jpgAltın fiyatları için kritik bir süreç yaşanıyor. ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indiriminin ne zaman başlayacağına dair daha fazla ışık tutabilecek önemli ABD enflasyon verisi bu hafta açıklanacak. ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin Salı günü açıklanması beklenirken, ardından Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Çarşamba günü açıklanacak.

Reuters anketine göre, medyan tahminler çekirdek tüketici fiyatlarının Mart ayındaki yüzde 0,4'e kıyasla ayda yüzde 0,3 artarak yıllık oranın yüzde 3,6'ya gerileyeceği yönünde.

Nisan ayı için beklenenden zayıf gelen ABD istihdam raporunun ardından, bu yıl faiz indirimine ilişkin beklentiler arttı.

030-modern-simple-bangle-organizer-covered-in-ivory-fabric.jpgYatırımcılar, Fed'in Eylül ayında gevşeme döngüsüne başlamasını bekliyor. ABD'de enflasyona ilişkin verilerin yıl başından bu yana karışık sinyaller verdiğini hatırlatan analistler, bu sebeple Çarşamba günkü verilerin öneminin daha da arttığını ifade etti.

Altın fiyatları yeni haftanın ilk gününde 2.355 dolardan işlem görürken, gram altın fiyatı 2.584 lira, çeyrek altın 4.102 TL ve Cumhuriyet altını 16.713 TL seviyesinden değerleniyor.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Hekim, altın fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede merkez bankalarının altın talebi ve jeopolitik risklere dikkat çekti.

6bced82fal11.jpgHekim, "Jeopolitik riskler altına yarıyor. Altının şöyle enteresan bir hikayesi var bu sene. Çin altın alımlarını çok hızlandırdı. Çin’in ve diğer gelişmekte olan ülkelerin bu talebi altın fiyatının aşağı inmesini engelleyen yegane faktörlerden biri. Altın aşağı inmiyor ama yukarı doğru gidecek yolu var. Bu da jeopolitik riskler ile dönem dönem yukarı gidişini hızlandırabiliyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.