Ahmet Ercan’dan uykuları kaçıracak kritik tsunami uyarısı ‘O bölgeleri tek tek açıkladı’

Ahmet Ercan’dan uykuları kaçıracak kritik tsunami uyarısı ‘O bölgeleri tek tek açıkladı’

Deprem Uzmanı Ahmet o bölgeleri tek tek uyardı. Tsunaminin yaşanabileceğini söyledi.

Türkiye dünyanın önemli deprem kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya kuşağı üzerinde yer alıyor. Karmaşık jeolojik yapısı ve jeodinamik konumundan dolayı Türkiye’de çok sayıda aktif fay bulunuyor.

Türkiye'deki en aktif fay hatları ise, Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Ege Deprem Kuşağı olarak biliniyor. Bu aktif faylar Türkiye’de günümüze kadar birçok depremi meydana getirmekle birlikte büyük yıkımlara neden oldu.

h85o1yn0bksefpowwzvw1g.webp

Türkiye tarihine 1939 Erzincan Depremi, son olarak 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi damgasını vurdu. Türkiye’de yaşanan depremlerde binlerce insan hayatını kaybetti.

Depremlere yönelik Türkiye’de uzman isimlerde çalışmalar yaparak öngörülerini paylaşıyor. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan ise önemli uyarılar geldi.

ovgun-ahmet-ercan.webp

AHMET ERCAN AÇIKLADI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ahmet Ercan, o bölgelerde tsunamiyi tetikleyecek nedenleri açıkladı.

X hesabında paylaşım yapan Ercan, İzmir, Sığacık, Doğanbey, Akarca, Pamucak, Kuşadası, Akköy, Gökova, Fethiye, Marmaris Körfezlerinde tsunami olabileceğini duyurdu. Bu bölgelerde tsunaminin kuzey-güney yönlü yanal atımlı kırıklardan değil, 6,5'luk deniz depremi üreten doğu-batı gidişli düşüntülü kırıklardan yaşanacağını belirtti.

sdadasdad.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.