Antalya'da 2 farklı noktada orman yangını

Antalya'da 2 farklı noktada orman yangını

Antalya'nın Konyaaltı ve Aksu ilçelerinde iki farklı noktada yangın çıktı.

Antalya'da ilk yangın, saat 13.00 civarında Kuşkavağı Mahallesi'nde, Konyaaltı Belediyesi'nin karşısındaki ormanlık alanda başladı. Dumanları fark eden vatandaşlar, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler gelene kadar bölgedeki işletme sahipleri ve çalışanlar yangına müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle genişleyen yangına Orman İşletme Müdürlüğü'nden helikopter desteği istendi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Cem Kotan da çalışmaları yerinde takip etti.

Yangına müdahale için Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TOMA'lar da devreye girdi. Yangına müdahale eden 7 TOMA ve 10 itfaiye aracı ile 50 personel olay yerinde hazır bulundu. Orman İşletme Müdürlüğü de çok sayıda arazöz ve personel ile söndürme çalışmalarına destek verdi. Dumandan etkilenen ekiplere yakındaki işletmeler su ve ayran ikram etti. Vatandaşlar da kova ve hortumlarla yangını söndürmeye çalıştı.

İkinci yangın, Aksu ilçesi Çamköy mevkisindeki ağaçlık alanda meydana geldi. Dumanları ve alevleri gören vatandaşlar durumu ekiplere bildirdi. Ekipler hızla olay yerine giderek yangını söndürme çalışmalarına başladı ve yangını ev ve seralara ulaşmadan kontrol altına aldı. Bu yangın da yaklaşık 2 saatlik çalışma sonunda kontrol altına alınarak soğutma işlemlerine geçildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, yangınlar sonrası yaptığı açıklamada, "10 hektarlık alanda çıkan yangın, ekipler tarafından kontrol altına alındı ancak 1,5 hektarlık alan zarar gördü. Belediye olarak 10 müdahale aracının yanı sıra 50 personelimiz burada çalışmalarda yer aldı. Aksu Çamköy'deki yangın da ekiplerimiz tarafından kontrol altına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.