Antalya'da termometreler 46 dereceye çıktı

Antalya'da termometreler 46 dereceye çıktı

Antalya'da son iki gündür etkisini hissettiren sıcak hava dalgası, bugün daha da yoğunlaştı. Kentte termometreler 46 dereceyi gösterirken, aşırı sıcak nedeniyle sahiller boş kaldı.

İklim değişikliğinin etkisiyle kış mevsiminin yumuşak geçtiği Antalya'da, termometreler 46 dereceyi gösterirken nem oranı ise yüzde 9 olarak ölçüldü. Genellikle tatilciler ve Antalyalıların doldurduğu Konyaaltı Sahili ise boş kaldı. Şehir sakinleri ve turistler, bu sıcak havada evlerinden ve otellerinden çıkmamayı tercih etti.

Sahile sandalyesiyle gelip arkadaşıyla sohbet eden İsmail Yılmaz, 15 dakika önce Konyaaltı Sahili'ne geldiklerini, ancak yüksek sıcaklığa dayanamayarak geri döneceklerini belirtti. Yılmaz, “Hissedilen hava sıcaklığı 50 derece” dedi.

Kırşehir'den ailesiyle düğün için gelen Latife Köksal ise, “Kırşehir'den gelip torunumun düğününü yaptık, burada da deniz balayı yapıyoruz. Antalya çok sıcak, ağacın altında oturuyoruz. Gündüzleri buraya geliyoruz, yiyor, içiyor ve sohbet ediyoruz. Antalya'yı çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.