Apple çıtayı uçurdu: O modelin fiyatı dudak uçuklatacak!

Apple çıtayı uçurdu: O modelin fiyatı dudak uçuklatacak!

Teknoloji devi Apple, piyasaya sürmesi beklenilen iPhone 15 serisinde çıtayı yükseltti. Şirketin bu modeldeki fiyat artışı diğer serilerden çok farklı olacak.

Shiftdelete''de yer alan habere göre; Teknoloji dünyasının önde gelen firmalarından olan Apple, kendine özgü işletimcisi ve tasarımlarıyla ön plana çıkarak milyarlarca insanın beğenisini kazanmıştı.

Apple, çıkardığı telefon modellerine iPhone 15 serisini de ekledi. Gelen bilgilere göre, 15 serisindeki fiyat artışı diğer serilere göre çok daha farklı bir boyutta seyredecek.

FİYAT ARTIŞI YÜZDE 20''Yİ BULACAK

Revegnus’a göre serideki standart modeller selefine göre yüzde 12, pro modelleri ise yüzde 20 artış görecek. Bu denli fiyat artışının nedeni olarak serinin işlemcisi görülüyor. Bilindiği üzere serinin pro modelleri yeni nesil Apple A17 Bionic işlemcilerini kullanacak. 

TSMC, 3nm sürecinde üretilecek işlemcilerde fiyat artışına gidiyor. Bu durum zincirleme bir fiyat artışına neden oluyor. Standart modeller selefindeki işlemcileri kullanacak olsa da zam rüzgarından nasibini alacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.