Apple'da dev yenilik: İlk defa hayatımıza girecek

Apple'da dev yenilik: İlk defa hayatımıza girecek

Dünyaca ünlü telefon markası olan Apple'ın Iphone moldelinde yeni bir özellik getireceği bilgisi sızdırıldı. Seri ile ilgili iddialar gelmeye devam ediyor. İşte detaylar...

Güvenlik sistemi ve tasarımıyla ön plana çıkan ünlü marka Apple''ın İphone 15 serisine ilişkin getireceği özelliklere ilişkin iddialar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde, Eylül ayında tanıtılacak olan Iphone 15 modeline ilişkin birçok detay paylaşılmıştı.

9to5Mac’in haberine göre; Modelin bu kez ses tuşlarıyla ilgili çok farklı bir tasarımın getirileceği açıklandı. İddiaya göre iPhone 15 Pro’da bulunacak olan ses tuşları kalkacak.

ÖZELLİK ARTIK HAYATIMIZA DAHİL OLACAK

Ünlü seri iPhone 15''in üst özellikleriyle yer alacak olan iPhone 15 Pro''da ses tuşları olmayacak. Yeni özellikle, ses tuşları yerine telefonun yan tarafında dokunmatik sensör yer alacak.

Kullanıcı, tepkimeli olan sensöre dokunduğunda, etkileşim aldığı bölgeye göre telefon sesi artırılıp azaltılabilecek. Sessize alma butonunda ise artık çentikli tuş değil, basmalı tuş özelliği yer alacak.

ELDİVEN ENGEL OLMAYACAK

Reddit ve 4Chan forumlarında bulunan bazı iddialara göre, Apple mühendisleri benzer bir özelliği gelecekte piyasaya sürülecek iPhone''ların ekranlarında da kullanabilir. Böylece telefonu kullanmak için eldiven çıkarmaya gerek kalmayabilir.

BGR''ın aktardığı ve sektördeki kaynaklar tarafından doğrulanan bazı bilgilere göre ise hayatımıza dahil olacak olan yeni dokunmatik sensör orijinal Apple kılıflar ve eldivenlerle uyumlu bir şekilde çalışacak. Böylece eldiven kullanırken de bu yeni sensörler kullanılabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.