Apple'dan acil uyarı: Bu mesajı alanlar aman dikkat

Apple'dan acil uyarı: Bu mesajı alanlar aman dikkat

Teknoloji devi Apple, tüm iPhone kullanıcılarına acil uyarı mesajı gönderdi.

Teknoloji uzmanları, Apple Kimliklerini hedef alan yeni bir siber saldırı keşfetmelerinin ardından, dünya genelindeki 1,46 milyar iPhone kullanıcısına acil bir uyarı mesajı gönderdi.

33.jpg

Bilgisayar korsanları, Apple'dan geliyor gibi görünen mesajlar göndererek kullanıcıları iCloud hakkında "önemli bir istek" bağlantısına yönlendirmeyi amaçlayan SMS kimlik avı kampanyaları kullanıyor.

Symantec adlı Kaliforniya merkezli güvenlik firması, bu saldırıyı bu ay keşfetti ve bu bağlantıların kullanıcıları Apple Kimlik bilgilerini vermeye çağıran sahte web sitelerine yönlendirdiği konusunda uyardı.

Apple, bu tür saldırılara karşı kullanıcılarını korumak için bazı önlemler belirledi. iPhone sahiplerine, hesaplarına erişmek için parola ve altı haneli doğrulama kodu gerektiren iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmaları tavsiye edildi.

Symantec, internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Bu kimlik bilgileri son derece değerlidir; cihazlar üzerinde kontrol, kişisel ve finansal bilgilere erişim ve yetkisiz satın alımlar yoluyla potansiyel gelir sağlar" ifadelerini kullandı.

Apple, destek sayfasında dolandırıcıların iPhone kullanıcılarından iki faktörlü kimlik doğrulama veya Çalıntı Cihaz Koruması gibi güvenlik özelliklerini devre dışı bırakmalarını da isteyebileceğini belirtti. Dolandırıcılar, bu taleplerin hesabınızın kontrolünü yeniden ele geçirmenize yardımcı olacağını veya bir saldırıyı durdurmaya yönelik olduğunu iddia edebilirler. Ancak Apple, kullanıcılarından cihazlarındaki veya hesaplarındaki herhangi bir güvenlik özelliğini devre dışı bırakmalarını "asla istemeyeceğini" belirtti.

Sahtekarlığı tespit etmenin yollarından biri, mesajdaki bağlantıyı dikkatlice incelemektir. Mesaj inandırıcı görünebilir, ancak URL Apple'ın resmi web sitesiyle uyuşmaz. Ayrıca, bilgisayar korsanlarının genellikle şirketin standartlarından önemli ölçüde farklı görünen metinler gönderdiği de belirtiliyor.

Apple kullanıcıları, bu tür mesajlar aldıklarında dikkatli olmalı ve güvenliklerini korumak için gerekli önlemleri almalıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.