Arabasından vazgeçene ulaşım desteği verilecek! Detaylar belli oldu

Arabasından vazgeçene ulaşım desteği verilecek! Detaylar belli oldu

Proje için büyük bütçe ayrıldı. Arabasından vazgeçen kişilere ulaşım desteği sağlanacak.

Milyonlarca araç sahibi kapsayan destek paketi açıklandı. Almanya'da Frankfurt, Darmstadt ve Marburg'da uygulanan "Klimastadt Frankfurt" koalisyon programının bir parçası olarak başlatılan ve yürürlüğe giren teşvik programı, 1 Temmuz 2024 tarihinde resmen başladı.

Bu programla birlikte vatandaşların araçları bırakarak yaya, bisiklet veya toplu taşıma kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda kendi araçlarını satan vatandaşlara bir yıl boyunca 49 euro değerinde Almanya Bileti (Deutschlandticket) verilecek.

arac-kiralama-4258138668.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Programdan yararlanmak isteyenlerin Frankfurt'ta ikamet etmeleri, 18 yaşından büyük olmaları ve en fazla üç ay önce içten yanmalı motorlu veya hibrit araçlarını satmış, hurdaya çıkarmış veya başkasına devretmiş olmaları gerektiği şartı bulunuyor. Öte yandan aynı hanede yaşayanlar arasında sadece bir kişi bu teşvikten faydalanabiliyor. Elektrikli araçlar ise bu teşvik kapsamı içerisinde bulunmuyor.

arac-segmentleri-760x460.webp

BİNLERCE EURO BÜTÇE AYRILDI

Proje için 500.000 Euro bütçe ayrıldı. Proje, Frankfurt Trafik A.Ş., Frankfurt Ulaşım Şirketi (VGF) ve Ulaşım Dairesi tarafından bir yıl boyunca yürütülmesi sağlanacak. Almanya Bileti, Hauptwache'deki VGF Hizmet Merkezi'nde "çip kart" olarak başvuru sahiplerine verileceği kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.