Araç muayene ücretleri iade edilecek: Tüm sürücüleri ilgilendiren emsal TÜVTÜRK kararı

Araç muayene ücretleri iade edilecek: Tüm sürücüleri ilgilendiren  emsal TÜVTÜRK kararı

Tüm araç sahiplerini ilgilendiren bir karar ile bazı kişilere ücret iadesi yapılması kararlaştırıldı.

Otomotiv yedek parça satıcısı Hüseyin Özdemir (34), 28 Aralık 2023 tarihinde otomobilinin muayene işlemleri için Seydişehir ilçesindeki araç muayene istasyonuna gitti.

thumbs-b-c-5d6de9e2e98e30679d22deb380ffb813.jpg

Özdemir, 1130,44 TL tutarındaki muayene ücretini kredi kartı ile ödediğinde, ek olarak 128,18 TL daha ödemek zorunda kaldı. Bu ek ücretle birlikte toplam ödeme miktarı arttı.

Özdemir, durumu avukatı Emre Akman'a bildirdi. Akman, alınan 128,18 TL'lik ek ücretin Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı olduğunu belirtti. Bunun üzerine Özdemir, 7 Şubat'ta Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak bu ek ücretin iadesini talep etti.

Tüketici Hakem Heyeti, kredi kartına yansıtılan bu farkın geri ödenmesine karar verdi. Gerekçeli kararında, heyet, firmanın kredi kartı kullanımında uyguladığı ek ücreti 'kusurlu hizmet' olarak değerlendirdi.

Hukuk mücadelesini kazanan Hüseyin Özdemir, asıl amacının 128,18 TL'yi geri almak olmadığını vurguladı. Özdemir, "Bu konuyu gündeme getirmek ve farkındalık yaratmak için şikayette bulundum. Sonunda şikayetim sonuçlandı ve kazandık. Bu durumun tüm Türkiye'de insanlara örnek teşkil etmesini ve milyonlarca kişiden alınan haksız farkın kaldırılmasını istiyorum. Buradaki mesele 128 TL değil; insanların haklarını aramaları için bir öncülük yapmaktı" dedi.

Hüseyin Özdemir'in avukatı Emre Akman, ise konuya ilişkin "Müvekkilim aracının muayenesi için gittiğinde, ödeme yöntemi olarak kredi kartını seçtiğinde, ödemesi gereken tutara ek olarak 128,18 TL'lik bir fark ortaya çıkmıştır. Müvekkilimin talebi üzerine, bu durumu Tüketici Hakem Heyetine taşıdık. Başvurumuzun incelenmesi sonucunda, firmanın aldığı 128,18 TL'nin Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 'ayıplı hizmet' maddesi gereğince geri ödenmesine karar verildi. Araç muayene istasyonlarına her gün on binlerce insan, araçlarını muayene ettirmek için gelmektedir." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.