Araç sahibi olmak için büyük fırsat! Son gün 31 Ağustos

Araç sahibi olmak için büyük fırsat! Son gün 31 Ağustos

Otomobillerde güvenlik önlemlerini standart hale getiren yönetmelik kısa süre içerisinde hayata geçirilecek. Uygulamanın hayata geçirilmesi ile araç fiyatlarından ciddi artışlar yaşanacak. Bu durumun araç satın almak için bir fırsat olduğunu dile getiren konunun uzmanları, detayları aktardı.

Avrupa'dan sonra Türkiye'de uygulanacak olan Genel Güvenlik Yönetmeliği’nin hayata geçirilmesine sayılı günler kaldı.

Avrupa Birliği'nin sıfır otomobiller için zorunlu hale getirdiği Genel Güvenlik Yönetmeliği 31 Ağustos tarihi itibariyle Türkiye'de de resmen yürürlüğe girecek.

Picture background

ARAÇ ALMANIN TAM ZAMANI

Söz konusu yeni yönetmeliğe uygun olmayan araçları elinden çıkarmak isteyen bayiler de fiyatları yüzde 20’ye yakın bir oranda indirmiş durumda.

'ULUSAL TİP' ONAYI DETAYI

Hayata geçirilecek olan bu yeni düzenlemeyle artık sıfır araçlarda geri görüş kamerası, park sensörü, hız sabitleyici gibi birçok özelliğin bulunması zorunlu olacak. Bu değişiklik sadece "ulusal tip" onayıyla üretilen araçları kapsıyor.

Picture background

“ULUSAL TİP” NEDİR?

Ulusal tipi “Türkiye'de üretilsin ya da üretilmesin ama sıfır olarak Türkiye'de satılacak araç için istenen özellikler ve şartlar.” olarak tanımlayan Mustafa Kayatuzu; sürücü yorgunluk algılama sistemi, ani frenleme sistemi, kaza önleyici çarpışma sensörleri, kör nokta uyarı sistemleri gibi özelliklerin zorunlu olacağını belirtti.

Picture background

HEM GÜVENLİK HEM DE FİYATLAR ARTACAK

Araçlarda zorunlu olarak gelecek olan bu özelliklerin hem güvenliğini hem de fiyatını artıracağını belirten Kayatuzu, “Ortalama Avrupa premium bir aracın sıfır kilometre fiyatı 2 milyon TL civarından başlamakta.” İfadelerini kullandı.

ARAÇLARI ELDEN ÇIKARIYORLAR

31 Ağustos tarihine kadar bu özelliklerin olmadığı araçların elden çıkartılması gerektiğini belirten Kayatuzu, dolayısıyla bayilerin bir şekilde, kampanyalarla, fiyat ve taksit destekleriyle bu araçları elden çıkartmak zorunda olduğunu söyledi.

Picture background

İNDİRİM YARIŞI BAŞLADI

Yeni düzenlemenin hayata geçirilmesine sayılı günler kala firmalar da adeta birbiriyle yarışıyor. Öyle ki liste fiyatından yüzde 20'ye varan indirimler yapılıyor.

Zorunlu özelliklerin geldiği sıfır araçların fiyatlarında bir yükseliş olacağını söyleyen uzmanlar, bu fiyat yükselişinin ikinci ele de fiyatların yükseleceğini belirtiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.