Otomobil devinden flaş Türkiye kararı! 26 Eylül tarihinden itibaren yasaklanacak

Otomobil devinden flaş Türkiye kararı! 26 Eylül tarihinden itibaren yasaklanacak

Otomotiv devi Türkiye ile ilgili kararını açıkladı. 26 Eylül tarihinden itibaren Türkiye'de yasaklanacak.

Almanya'nın önde gelen otomobil markalarından Audi, müşterilerine sunduğu dijital hizmetlerde önemli bir değişiklik yapma kararı aldı. Audi, 26 Eylül itibarıyla Türkiye'den myAudi uygulamasına erişimi durduracak.

Audi'nin bağlantılı araç verilerine özel olarak sunduğu myAudi uygulaması, Türkiye'de yalnızca web tarayıcıları üzerinden erişilebiliyordu ve kullanım kılavuzu, harita indirme gibi işlevler sunuyordu.

audi-showroom-1.jpg

Ancak, yapılan yeni düzenleme ile bu uygulamaya Türkiye'den giriş yapılamayacak. Audi Türkiye, bu hizmetin yerini almak üzere, navigasyon güncellemeleri ve diğer önemli işlevlerin resmi web sitesi audi.com.tr üzerinden sunulmaya devam edeceğini duyurdu.

Önümüzdeki günlerde devreye girecek bu yeni düzenleme ile, Türkiye'deki Audi kullanıcıları, myAudi uygulamasındaki temel fonksiyonlara web sitesi üzerinden erişim sağlayabilecekler.

abk4997-1200x0.jpg

VOLVO'DAN TÜRKİYE'YE YÖNELİK KARAR

Audi'nin Türkiye'deki değişikliği öncesinde, bir diğer büyük otomobil markası Volvo'dan da önemli bir Türkiye kararı geldi. Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, son günlerde yapılan gümrük düzenlemeleri nedeniyle sedan modellerin Türkiye'de satışa sunulmayacağını açıkladı.

Özellikle Çin menşeli elektrikli araçlara getirilen yüzde 40 ek vergi, Temmuz 2024 itibarıyla Çin'den ithal edilen tüm yakıtlı araçlar için geçerli olacak. Volvo Car, 2023 yılında Türkiye'de 11 bin 646 adetlik satış rakamı ile bir rekor kırmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.